Week van Gebed: 21-28 januari 2018

Week van Gebed
De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. De Raad van Kerken en MissieNederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.

 

RECHT DOOR ZEE 
“Uw hand Heer, ontzagwekkend in kracht.”
(Exodus 15 vers 6a)
‘Recht door zee’ is het thema voor de Week van Gebed van 2018. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij en het bestrijden van onrecht. Dit is terug te vinden in het materiaal dat speciaal voor de Week van Gebed 2018 is ontwikkeld.

 

IN ALBLASSERDAM

In Alblasserdam zijn zes gebedsbijeenkomsten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door verschillende geloofsgemeenschappen hier ter plaatse en staan ook onder verantwoordelijkheid van de betreffende geloofsgemeenschap.

Ieder die mee wil bidden is van harte welkom in de verschillende kerken de week door!

Overzicht van de bijeenkomsten:

Maandag 22 januari: Jozua, Amperestraat 4

Dinsdag 23 januari: De Levensbron, Prinses Julianahof 1

Woensdag 24 januari: Elthetokerk, Blokweerweg 22

Donderdag 25 januari: Ontmoetingskerk, Blokweerweg 75

Vrijdag 26 januari: Grote Kerk, Cortgene 8 (tevens aansluitend BijbelQuiz)

Zaterdag 27 januari: Ichtuskerk, Scheldeplein 2.

 

De bijeenkomsten starten om 19:30 uur.

 

Op vrijdag 26 januari wordt aansluitend op de gebedsbijeenkomst een bijbelquiz gehouden. De quiz is ontwikkeld door het Nederlands Bijbelgenootschap en is mooi om mee te maken en om mee deel te nemen!

Reageer

Je moet ingelogt zijn om te reageren.

Herstel wachtwoord

Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.